NOTISER

Tusentals protesterar mot regeringens svek

3b
INRIKES | På onsdagen samlades tusentals människor i fyra olika städer samtidigt för att protestera mot regeringens och de borgerliga partiernas överenskommelse om Sveriges flyktingpolitik.

I fyra olika städer protesterade tusentals människor samtidigt mot regeringens blocköverskridande överenskommelse om flyktingpolitiken. Uppgörelsen innebär bland annat att så kallade ”tillfälliga uppehållstillstånd” ska vara standard i Sverige. Enligt demonstranterna innebär det en otrygghet för den som har lyckats fly till Sverige.
– Tillfälliga uppehållstillstånd innebär att man är helt beroende av sin arbetsgivare. Det är chefen som bestämmer om du får vara kvar i landet eller inte. Hela ditt liv ligger i hans händer, sa den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Nooshi Dadgostar, som talade på Medborgarplatsen i Stockholm.

Bland de många demonstranterna i Stockholm kunde man på ett plakat läsa texten ”Regeringen, ert uppehållstillstånd går också ut om tre år”. De borgerliga partiernas och regeringens överenskommelse innebär också att RUT-bidraget ska utökas, något som demonstranterna menar gynnar rika, på bekostnad av vanligt folk.

– Det är samma gamla moderatpolitik som vanligt. De rika ska få mer och alla vi andra ska få mindre, sa Dadgostar.

Förutom i Stockholm så anordnades under onsdagen liknande manifestationer i Göteborg, Umeå och Uppsala. I måndags hölls en demonstration i Malmö och senare i veckan anordnas protester i Norrköping, Bollnäs, Luleå och Falun.

Gästskribent
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. Johanne

    2015-10-29 den 10:58

    S+MP-regeringen är ett skämt, dom kan lika gärna gå med i alliansen på en gång

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp