Kontakta oss

INRIKES

Poliserna avrättade Eric Torell – riskerar dagsböter

Publicerat

den

POLISEN Poliserna som dödade utvecklingsstörda Eric Torell riskerar bara dagsböter och villkorlig dom om dom döms. Det meddelade åklagaren under måndagen. Nu rasar svenska folket mot åklagarens besked.

Eric Torell som hade downs syndrom och autism hade smugit iväg hemifrån och lekte på innergård i Stockholm när han sköts ihjäl av polisen. 25 skott avlossades varav det dödande skottet träffade Eric i ryggen. Tre inblandade poliser har åtalats för dödsskjutningen men några straff för brottet lär det inte bli. Polismyndigheten har redan deklarerat att poliserna kommer få fortsätta arbeta som poliser oavsett om dom döms eller inte.

Dagsböter och villkorlig dom

Under den sista rättegångsdagen som avslutades igår yrkade åklagaren på dagsböter för polismännen Christian Appelgren och Karl Johan Thulin som åtalats för tjänstefel, och villkorlig dom och dagsböter för polismannen Hannes Bäckström som är misstänkt för vållande till annans död.

Enorma reaktioner

Åklagarens besked har skapat enorma reaktioner på sociala medier. Miljontals svenskar har reagerat med ilska mot beslutet. Bara på Twitter och Flashback har tiotusentals människor kommenterat åklagarens besked.

Här nedan följer ett axplock av alla Twitterreaktioner.

Domen i målet om polisens dödsskjutning av Eric Torell i Stockholm meddelas inte förrän den 3 oktober.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus