Kontakta oss

INRIKES

Politikerinkompetens bakom förskolebristen i Varberg 

Publicerat

den

HALLAND| Det råder åter brist på förskoleplatser i Varberg. Värst är det i Stråvalla. I mars kommer scoutstugan i Varberg att öppnas som en tillfällig lösning för att möta det skriande behovet.

Ännu en gång visar sig politikerklassens förakt för väljarna och oförmåga att fullfölja sitt uppdrag. Denna gång är det den pittoreska västkuststaden Varberg som har drabbats. Den akuta bristen på förskoleplatser innebär att kommunen temporärt kommer att inkvartera barnen i scoutstugor.

Under hösten 2015 beslutade Varbergs kommun att minska antalet förskoleplatser. Beslutet grundade sig på prognosen att antalet barn skulle minska. Således upplevde politikerna att det fanns ett incitament för att skära ned verksamheten, och under hösten 2015 fattades så beslutet att drastiskt reducera antalet anställda.

Nu har dock verkligheten kommit ikapp och det är en närmast akut brist på förskoleplatser. Köerna växter stadigt och missnöjet börjar växa bland de halländska föräldrarna. Särskilt utsatta är barn och föräldrar i Stråvalla. Platsbristen där är så pass akut att föräldrarna nu måste hämta sina barn inne i Varberg, vilket medför en stor omväg för många och innebär ytterligare komplikationer i vardagen.

Kommunens förklaringsmodell till förskolebristen är det har byggts många nya bostäder i Stråvalla vilket har ökat befolkningen och skapat mer tryck på barnomsorgen. Någon förklaring till varför kommunens ansvariga politiker och tjänstemän inte kunde förutse att fler bostäder leder till ökad befolkning har inte getts.

Alem Taddese
Alem.Taddese@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons