Kontakta oss

INRIKES

BB-ockupation i Sollefteå: ”Sista man gör när demokratin inte fungerar”

Publicerat

den

SOLLEFTEÅ| Imorgon är det tänkt att BB i Sollefteå ska stänga ned för gott. Nu meddelar Ådalsbor och norrländska demokratiaktivister att de tänker tänker trotsa systemet genom att ockupera BB från och med ikväll.
”Vi är invånare i Ådalen som har fått nog!” skriver Sebastian Gunnesson, talesperson för ockupationen, i ett offentligt inlägg på Facebook.

Den planerade ockupationen inleds klockan 18.00 ikväll och bakom initiativet står vanliga Ådalenbor som säger sig ha fått nog av politikernas nedskärningspolitik. Nedläggningen av BB i Sollefteå är endast en i en lång rad nedläggningar inom den krisdrabbade vården i Västernorrland. Så sent som förra tisdagen röstade Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna för att lägga ned akutkirurgin vid Sollefteå sjukhus.

Nedläggningen av BB i Sollefteå är hårt kritiserad och under hela processen har tusentals Ådalsbor engagerat sig för att få politikerna att lyssna på den starka folkopinionen. Istället valde politikerna att sätta marknadsanpassningarna före behovet av en fungerande förlossningsvård. Vilket resulterar i att landstinget bland annat har gödslat skattemiljoner på stafettläkare och fler mellanchefer och inhyrda konsulter  istället för att planera ekonomin efter folkets behov.

– En ockupation är det sista man gör när demokratin inte fungerar, säger Sebastian Gunnesson till tidningen Allehanda.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se