Kontakta oss

UTRIKES

Rasistisk mördare auktionerade ut pistol – ska använda pengarna för mer våld mot svarta medborgare

Publicerat

den

USA| Pistolen som säkerhetsvakten George Zimmerman använde när han sköt ihjäl en svart obeväpnad minderårig pojke har sålts. Zimmerman ska använda pengarna han fick för pistolen till att bekämpa rättvisa och för ökat våld mot svarta medborgare i USA.

Pistolen som säkerhetsvakten George Zimmerman använde när han sköt ihjäl 17-årige Trayvon Martin i USA har sålts för 250 000 dollar, enligt auktionsförrättaren. Det motsvarar drygt två miljoner kronor. Zimmerman var den som själv auktionerade ut pistolen och han har sagt att han ska använda pengarna till att bekämpa Black Lives Matter-rörelsens påstådda våld mot poliser.

Det var 2012 som Zimmerman deltog i en grannsamverkan mot brott när han sköt den obeväpnade 17-årige Trayvon Martin till döds. Fallet blev uppmärksammat över hela världen, bland annat eftersom Martins hudfärg var orsaken till dödsskjutningen.

George Zimmerman har efter mordet och den friande domen retweetat flera hyllningsinlägg med den minderårige pojkens döda kropp på bild.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons