Kontakta oss

INRIKES

Rasistisk SD-politiker tvingas avgå efter Aktuellt Fokus-avslöjande

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET Förra veckan kunde vi avslöja hur SD-politikern bland annat kallade invandrare för kackerlackor och propagerade för att skjuta före detta FI-ledaren Victoria Kawesa. Idag meddelar Sverigedemokraterna att Fonyodi utesluts ur Sverigedemokraterna som en följd av avslöjandet.

”Är det verkligen rimligt att det ska vara olagligt och sätta en kula i pannan på en GORILLA?”, skrev SD-politikern Benito Fonyodi om före detta FI-ledaren Victoria Kawesa. Förutom det kunde Aktuellt Fokus även avslöja att SD-politikern kallat invandrare för kackerlackor och hängt ut gäster på sin restaurang i en rasistisk Facebookgrupp. Efter avslöjandet har SD-Botkyrkas partiordförande, Sebastian Lindqvist, bekräftat att Benito Fonyodi inte längre kommer företräda Sverigedemokraterna i kommunen.

– Jag har sett artikeln, det är helt oacceptabelt. Efter att jag läst den ringde jag upp honom och bad honom att kliva av och han har valt att lämna. Det är totalt oacceptabelt, säger Sebastian Lindqvist till Stockholmsdirekt.se

När Aktuellt Fokus ringde upp Benito Fonyodi nekade han till att det skulle varit han som låg bakom inläggen på Facebook. Men när Stockholmdirekt.se frågar ut honom erkänner han. Några moraliska problem tycks han däremot inte ha, istället säger han sig vara sårad för att han kallas rasist efter att hans rasistiska utspel blivit kända för allmänheten.

– Jag har publicerat dumma saker, det har vi alla gjort. Jag är ledsen om de har sårat någon. Men jag blir sårad över att jag blir uthängd i media som privatperson, att jag kallas rasist och skulle vilja ha inbördeskrig.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se