Kontakta oss

KONSUMTION KUNGÖRELSE

Riksdagsvalet 2022 – odds på de olika partierna

Publicerat

den

Det är drygt ett år kvar tills riksdagsvalet 2022 och snart kommer de olika partierna att lägga in högsta växeln för sina valkampanjer. Att valet närmar sig med stormsteg syns inte bara i media – där debatterna både hårdnar och tätnar och uppmärksamheten partierna får blir allt mer påtaglig – det syns även på bettingmarknaden.

Bettingmarknaden är mer än bara sport

Bettingmarknaden associeras vanligtvis med spel på idrott av olika slag, men faktum är att det finns möjligheter att hitta odds på lite allt möjligt. Utöver de traditionella sporterna erbjuder de flesta etablerade sajter spel på allt från underhållningsprogram på tv till vad vi ska få för väder. Även politik tenderar att vara populärt att spela på, och odds för riksdagsvalet är enkelt att komma över i takt med att vi närmar oss valdagen under hösten 2022.

Odds på en sådan sak som riksdagsval kan se lite olika ut beroende på vilken spelsida du besöker – att “vinna” ett val kan ju exempelvis definieras på olika sätt, vilket kan leda till olika förutsättningar. Det de flesta spelbolag brukar erbjuda odds på är dock sådant som vilket parti som kommer att få flest röster och en del över/under-alternativ.

Låt oss ta en titt på hur de övergripande oddsen inför riksdagsvalet 2022 ser ut i dagsläget.

De förmodade största partierna

De senaste åren har det funnits tre riksdagspartier som sticker ut ur mängden när det kommer till antalet svenskar som röstar på dem. Socialdemokraterna (S), Sverigedemokraterna (SD) och Moderaterna (M) har under en tid varit de största partierna och det speglar också av sig på oddsmarknaden.

Marknadens olika spelbolag är rörande överens om att Socialdemokraterna fortfarande kommer att vara Sveriges största parti efter valet 2022, men oddsen på att SD eller M ska kunna utmana är också relativt låga. Vilket av de två utmanande partierna som har störst chans att ta över positionen som det parti som får flest antal röster varierar dock mellan olika spelsidor.

Partierna som riskerar att hamna under spärren

Det finns två partier som enligt bettingmarknaden lever farligt och riskerar att hamna under riksdagsspärren på 4 procent. Både Miljöpartiet (MP) och Liberalerna (L) har några riktigt kämpiga år bakom sig där de har tappat väljare, och inget av partierna kommer sannolikt att kunna pusta ut förrän alla röster är räknade efter valet.

I dagsläget ser oddsen generellt sett ut att vara aningen lägre på att MP kommer att klara sig kvar i riksdagen med över 4 procent, än att de kommer att hamna under spärren. När det kommer till Liberalernas framtid går vi däremot en riktig rysare till mötes, om oddsen är en indikation på vad som komma skall.

Flera spelbolag erbjuder nämligen likvärdiga odds på att L kommer att åka ur riksdagen/klara sig kvar.

I skrivande stund är det fortfarande över ett år kvar till valet och mycket kan givetvis hända fram tills dess. Oddsen kommer att pendla i samband med aktuella händelser, partiledardebatter m.m. så ingenting är hugget i sten.

Bettingmarknaden är som sagt full av alternativ till spel på idrott. Är du intresserad av både politik och spel, så är med andra ord odds på riksdagsvalet 2022 något värt att följa framöver

Fortsätt läsa
Annons