Kontakta oss

INRIKES

Gärningsmannen spelade vit makt-musik före skolattacken

Publicerat

den

Källebergsskolan - Faksimil Facebook.

ESLÖV Vittnena uppger att gärningsmannen spelade upp vit makt-musik före skolattacken. Bar svarta kläder och hjälm.

Den attackerade läraren knivhöggs inne på skolan och fördes med ambulans till universitetssjukhuset i Lund där hans tillstånd bedömdes som allvarligt men stabilt. Nu uppger vittnen till skolattacken i Eslöv att gärningsmannen spelade vit makt-musik strax innan han gick till attack mot en av lärarna. Det rapporterar tidningen Aftonbladet som har intervjuat två elever på skolan.

– Jag trodde först att det var ett skämt. Men så tar han fram en kniv, säger 13-åriga eleven Isak
– Han hugger honom flera gånger i magen. Läraren skriker ”Aj, aj, aj”. Då sprang jag och min vän. Vi såg en massa barn och vi sa till dem att de skulle springa, säger Mohammad.till Aftonbladet.

Till Aftonbladet säger båda eleverna att gärningsmannen bar svarta kläder, hjälm och en kamera. Vittnena uppger också att den gripna 15-åriga gärningsmannen ska ha spelat upp vitmakt-musik.

– Det lät som något sådant och man hörde ordet Hitler, säger en av pojkarna till Aftonbladet.

Likheter med attacken i Trollhättan

Skolattacken i Eslöv påminner starkt om skolattacken som inträffade i Trollhättan 2015 då den ensamma gärningsmannen Anton Lundin Pettersson mördades tre personer med ett svärd. Klädd i svarta kläder och en tysk arméhjälm från andra världskriget gick Lundin Pettersson till attack mot lärare och elever på Kronogården i Trollhättan. Gärningsmannen var uttalad högernationalist och motivet var att döda så många invandrare som möjligt.

Stöd röd media – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se