Kontakta oss

INRIKES

S-politiker oroad över katastrofbränderna – kan tappa röster till Miljöpartiet

Publicerat

den

INRIKES Samtidigt som landets räddningstjänst kämpar mot okontrollerade bränder i stora delar av landet beklagar sig lokalpolitikern Göran Ording (S) på internet. Men inte för att människor har tvingats lämna hus och hem utan för att han tror att Miljöpartiet lyckas hålla sig kvar i riksdagen på grund av de pågående klimatförändringarna.

”MP räddas i sista stund av extremvädret och medföljande skogsbränder.” så skriver S-politikern på sin privata Facebookprofil. S-politikern avslutar det cyniska utspelet med att säga grattis till Miljöpartiet. ”Grattis till fortsatt riksdagsplatser” skriver han bifogar två emojier föreställande en ros och ett ”okej”-tecken.

Göran Ording är aktiv lokalpolitiker för Socialdemokraterna och representerar partiet i Äldreomsorgsnännden i Södertälje och i Kyrkofullmäktige. För närvarande kandiderar han även till Södertälje kommunfullmäktige.

I en sen kommentar till Aktuellt Fokus skriver S-politikern: ”Detta är en analys av hur extremvädret påverkar valet. Det förminskar inte katastrofen.”

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se