Kontakta oss

INRIKES

S-politikerns fräcka angrepp på BB-ockupanterna

Publicerat

den

SJUKVÅRDSPROTESTERNA I debattartikeln ondgör författaren, Pirjo Jonsson sig över Sollefteåborna och de pågående sjukvårdsprotesterna i Ådalen. Bland annat skriver Jonsson att Sollefteåborna att de förstör för sig själva och försöker ge sken av att protesterna saknar folkligt stöd. Men vad varken Pirjo Jonsson eller Sundsvalls Tidning nämner är att Prijo är S-politiker och hyllar sin egen partilinje.

Utåt sett ser debattartikeln ut att vara skriven av vilken orolig medborgare som helst. Men endast en googling bort framgår det att Pirjo Jonsson tillhör Socialdemokraterna och är aktiv S-politiker. Jonsson representerar bland annat Socialdemokraterna i Timrås kommunfullmäktige och är vice ordförande i Socialnämnden.

I sin debattartikel går den socialdemokratiska politikern till hårt angrepp mot Sollefteåborna och sjukvårdsprotesterna i Ådalen. Enligt henne stämmer inte Sollefteåbornas upplevelser av vården, när S-politikern beskriver upplevelserna kallar hon det för skräckpropaganda.

”Den skräckpropaganda som från början sattes igång av några få, är förståelig, att medborgare blev rädda, men nu måste det till besinning.”

I Facebook-gruppen ”Sollefteå & Örnsköldsvik Framtidens Akutsjukhus” som har över 14 000 medlemmar har flera människor reagerat över S-politikerns debattarikeln. Flera medlemmar tycker att det är ryggradslöst att hon inte skriver under med sin partitillhörighet. Andra är mer upprörda över innehållet i hennes debattartikel.
”Vi behöver inte förstöra någonting för oss själva. Det finns det andra som gör” skriver Rakel som svar på tal.

Pirjo Jonssons debattartikel finner du här.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se