Kontakta oss

INRIKES

Här ställer BB-ockupanterna Stefan Löfvén mot väggen

Publicerat

den

BB-OCKUPATIONEN Partiledare som Annie Lööf, Gudrun Schyman och Jonas Sjöstedt har besökt BB-ockupationen i Sollefteå för att lyssna på vad ådalsborna vill. När statsminister Stefan Löfvén besökte Storuman tidigare idag passade BB-ockupanterna på att ställa honom mot väggen och fråga varför han inte har bemödat sig att besöka den pågående ockupationen.

Enligt Carina Hellström som hann växla några ord med statsministern kändes han stressad över BB-ockupanternas fråga om när han ska göra som flera andra partiledare och besöka den pågående ockupationen.

När Aktuellt Fokus pratar med Carina Hellström säger hon att statsminister Stefan Löfvén kändes påtagligt stressad av BB-ockupanternas inbjudan.
– Vi frågade när han ska komma och besöka ockupationen varpå han svarade att han är statsminister och inte kan styra över landstingspolitiken i Västernorrland. Då svarade vi att vi visste det men att han även är partiledare och att han borde besöka ockupationen i den rollen och undrade när han ska besöka Sollefteå.

Vad svarade han då?
– Att han besöker Sollefteå ganska ofta. Varpå vi välkomnade honom till ockupationen, svarar Carina Hellsström. – – Sen blev vi bortfösta av hans pressekreterare.

Hur reagerade Stefan Löfvén på era frågor?
– Han kändes ganska så stressad av oss. Det kändes inte som att han vill prata om kvinnovården i Västernorrland.

Huruvida Stefan Löfvén kommer besöka ockupationen är för närvarande högst oklart men mycket talar för att Socialdemokraterna gör det mesta för att slippa kritik mot den egna nedskärningspolitiken.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se