Kontakta oss

INRIKES

Så gick mötet mellan Löfven och BB-ockupanterna

Publicerat

den

ÅDALEN Mötet mellan BB-ockupanterna och Stefan Löfven slutade med att Löfven blev avbruten och fick höra sanningen om arbetsmiljön för vårdpersonal inom landstingen.

Igår fick företrädare för BB-ockupanterna i Sollefteå slutligen till ett möte med statsminister Stefan Löfven. Enligt Carina Hellström, som träffade Löfven, verkade han inte ta åt sig av de berättelser som framfördes från oroliga ådalsbor.

– Han hade ett stoneface, säger Carina Hellström efter mötet med statsministern.

Enligt Carina Hellström som är talesperson för BB-ockupationen var reaktionen noll när hon läste upp skräckexemplen från vårdpersonalen i Västernorrland.

– Det gick inte att läsa av honom alls när vi berättade saker. De andra partiledarna jag träffat har blivit berörda och visat medkänsla över det vi har berättat.

Du upplevde ingen medkänsla från hans sida?

– Nej.

Mötet mellan BB-ockupanterna och Stefan Löfven varade en halvtimme. Under den tiden fick statsministern höra otaliga sanningar om hur verkligheten ser ut för människor i länet där han ska bli förstanamn på Socialdemokraternas riksdagslista.

Under mötet lyfte Löfven regeringens satsning på att utbilda fler specialiserade sjuksköterskor och barnmarskor. Varpå han ska ha blivit avbruten av Carina Hellström som valde att delge honom sanningen om hur illa ställt det är inom landstingen idag.

– Jag avbröt honom och sa som jag tycker och det är att landstinget är Sveriges sämsta arbetsgivare. Som definitivt måste bli bättre på att ta hand om sin personal. Personalen säger ju upp sig för att dom inte orkar jobba i den nuvarande organisationen, säger Carina Hellström.

Är du nöjd med mötet såhär efteråt?
– Både ja och nej. Han fick höra sanningen om hur verkligheten ser ut. Hade hoppas på mer respons. Men han har ju en stående inbjudan till ockupationen och jag tror faktiskt att han kommer.

Kim Fredriksson
Kim.fredriksson@aktuelltfokus.se