Kontakta oss

INRIKES

SD-anhängare kränkta när Jungfru Marias ålder diskuterades på nätet – ”Dra åt helvete”

Publicerat

den

ÅSIKTSKORRIDOREN| SD-anhängarna som säger att det är viktigt att kunna kritisera och diskutera religion när de hetsar mot muslimer blev kränkta när Twitteranvändare diskuterade Jungfru Marias ålder då hon gifte sig med Josef.

Riksdagens motsvarighet till Livets ord

Sverigedemokraterna är ett starkt kristet parti. Sedan tidigare har partiet bland annat drivit linjen om obligatorisk morgonbön i skolan. Vice partiledare Julia Kronlid har även sagt att hon inte kan utesluta bibelns skapelseberättelse. När det kommer till religion är Sverigedemokraterna riksdagens motsvarighet till fundamentalisterna inom Livets ord. Något som även märks av bland partiets aktiva sympatisörer på sociala medier och forum.

Inte tillräckligt PK

När Twitteranvändare började diskutera Jungfru Marias ålder då hon blev gravid med Jesus och gifte sig med  Josef gick SD-anhängarna bananas om kristendomen på Twitter. Att tala om att Jungfru Maria var ett barn när hon fick barn och gifte sig med en 90-åring är helt enkelt inte PK enligt högern. Josef var nämligen drygt 60-70 år gammal då han gifte sig med Maria. Något man tydligen inte ska få tala om i Högersverige.

För den anonyma SD-anhängaren ”Anna Wallenstam” blev sanningen om Jungfru Maria för mycket. Kontot som bland annat följs och promotas av SD-politiker och som har över 4500 följare blev så pass kränkt över att kristendomen kritiserades av en icketroende ateist att hon bad användare att ”dra åt helvete”.

wallstam1

wallstam2

Tidigare har SD-anhängare försvarat obefogad hets och rasism mot muslimer med att att de bedriver religionskritik. Anhängarna brukar dessutom fälla ungefär samma mantran, ”man måste ju kunna få diskutera och kritisera religioner”. Men när det kommer till att diskutera kristendomen och Jungfru Marias ålder är det helt plötsligt snävt i åsiktskorridoren.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

afreklam