Kontakta oss

INRIKES

SD-avdelning mörkade politikerpedofilens sexbrott

Publicerat

den

SVERIGEDEMOKRATERNA| SD-politikern har tvingat en minderårig flicka i tonåren att posera avklädd för honom i en webbkamera. Nu åtalas politikern. Samtidigt visste Sverigedemokraternas lokalavdelning om misstankarna och polisens förundersökningen mot politikern utan att agera.

SD-politikern ska ha tvingat en minderårig flicka i tonåren att posera avklädd för honom i en webbkamera, enligt stämningsansökan. Politikern hotade henne att klä av sig annars skulle han publicera nakenfoton på henne på nätet. Sverigedemokraternas lokalavdelningen visste om misstanken och utredningen mot politikern, skriver Borås Tidningar utan att agera mot politikern. Politikern ska också i hemlighet ha tagit bilder på flickan när hon poserade avklädd i sitt hem.

Åklagarens bedömning är att politikern på detta sätt utnyttjat flickan och hotat henne för att få henne att utföra sexuella handlingar. Politikern har inte brytt sig om att flickan var minderårig. Det misstänkta brottet ska ha begåtts under sommaren 2014. Brottet rubriceras i första hand som utnyttjande av barn för sexuell posering. I andra hand kan rubriceringen sexuellt ofredande bli aktuell, eftersom politikerns agerande skulle kränka flickans sexuella integritet. SD-politikern nekar till brottet. I stämningsansökan finns en rad bevis från politikerns dataaktiviteter.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se