Kontakta oss

NOTISER

SD ger tummen upp för fortsatt välfärdsplundring

Publicerat

den

JIMMIELD2015| Det blev som väntat ett Ja till partistyrelsens förslag om att SD ska verka för fler privatiseringar och riskkapitalister inom välfärden. Därmed stärker SD sin position som borgerligt arbetarfientligt parti.

Partistyrelsens förslag om att stärka kapitalisternas vinster i välfärden skedde inte utan mothugg. Flera ombud gick upp i talarstolen och förklarade det olämpliga i att ösa skattemiljarder över riskkapitalister för att hantera en välfärd som de sedan urarmar.

Jämförde kritikerna med vänsterpolitiker
Istället för att föra en seriös debatt med kritikerna valde Sverigedemokraternas förslag till finansminister, Oscar Sjöstedt att likna kritikerna vid vänsterpopulister som har inspirerats av Vänsterpartiet. Enligt Sjöstedt som kallar sig kallar sig för stolt kapitalist är det viktigt att gynna företagarna. Att det sker på välfärdens bekostnad verkar han däremot inte vilja tala om.

Lika goda kålsupare
Sverigedemokraternas borgerliga närmande har pågått en bra bit sedan före partiets riksdagsinträde. Enligt en källa inom partiet som har arbetat på en central roll inom partiets tidigare ungdomsförbund handlar det hela om att äta upp borgerligheten och bli det parti som man anser att Moderaterna borde vara.

För att lyckas med sin strategi ska har målet först och främst varit inställt på att successivt ta över Kristdemokraternas väljare och sedan inrikta sig på Centerpartiet.

Enligt den tidigare SDU:aren som har haft nära kontakt med delar av partiledningen vill man spräcka Alliansen för att öppna upp för ett nytt politiskt landskap. Vilket bekräftades under partiets Landsdagar då Jimmie Åkesson lanserade Sverigedemokraternas förslag till högerblock – SD, M och KD.

Sverigedemokraternas Ja till utökad riskkapitalism inom välfärden gör SD till lika goda kålsupare som alla andra systemtrogna partier. Det innebär även en fortsatt resursplundring av svensk välfärd om SD:s nya högerblock hade blivit en realitet. Med eller utan invandring.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se