Kontakta oss

NOTISER

SD-ledningens läcka till Researchgruppen rör upp känslor i SD-leden

Publicerat

den

sdrepoSD-TROJKAN| Reaktionerna på SD-ledningens läckta material till Researchgruppens Mathias Wåg har inte låtit vänta på sig. Under dagen har flera SD-vänner rasat över partiledningens agerande. Här är några av dagens  reaktioner.

”Borde uteslutas och avskedas”

Den tidigare ledamoten i SD Haninges styrelse Jonas Ström går ut öppet på Twitter och är kritisk och frågande till de så kallade ”Sverigevännernas” AFA-kopplingar. Något senare skriver han vidare: ”Jomshof och Karlsson borde inte bara avsättas – de borde uteslutas och avskedas”. Ström är idag verksam i kretsen kring fascistiska Nordisk Ungdom och driver ett högerradikalt företag med kopplingar till den utomparlamentariska högernationalismen.

strömjonas322

strömjonas321

Den SD-närstående fotografen Roger Sahlström vid den nationalistiska tidningen Nya Tider är upprörd över Nyheter Idags samarbetspartner, förutom att kalla Mathias Wåg för vänsterextremist skriver Roger Sahlström att saker och ting har gått för långt och syftar på SD-ledningens hemliga dokument som hamnade i AFA-grundarens händer.

sdrea8

En av SD-vännernas mest flitiga nätaktivister på Twitter, ”Skånekuriren” går till hårt angrepp mot Chang Frick och kallar den invandringskritiska SD-närstående redaktören för judas.

sdrea12

”SD är det åttonde lövet i åttaklövern.”

Även på Flashback har SD-väljare reagerat. I en tråd som behandlar ämnet skriver de öppet om vad de anser om att Researchgruppen fick gå igenom partiets hemliga dokument tack vare SD-ledningen.

Om nyheten angående maktstriden skriver signaturen santos_deville att ”SD är det åttonde lövet i åttaklövern.” och jämför därefter SD-ledningen med ett gäng karriärister.

sdrea9

Signaturen EndGame skriver att det är djupt problematiskt att Researchgruppen används för att partiets olika fraktioner ska kunna ”sprätta skit” på varandra och syftar på politikernas vana att ge hemliga dokument till politiska motståndare.

sdrea10

Sverigedemokrater ska inte klaga på Researchgruppen när de hängs ut som näthatare skriver signaturen sm910dif: ”Stödjer man nuvarande partiledningen, är man definitivt den siste som ska klaga på när researchgruppen hänger ut nationalister och invandringskritiker i andra sammanhang.”

sdrea11
Fler högernationalistiska reaktioner

Nationalisten ”Gregorius Tours” reagerar över den så kallade AFA-kopplingen.

sdrea6
Högertwittraren Leif Vedefors försöker släta över det hela genom att kalla Researchgruppen för vänsterfascister och nyttiga idioter till SD.
sdrea4

Människor som har delat Aktuellt Fokus nyhet om SD-ledningens samröre med Researchgruppen har fått bittra påhopp från SD-anhängare på Twitter. Här nedan vill den SD-vänliga nätaktivisten nixstalin att en person ska flytta till Nordkorea för att denne delar med sig av nyheten.

sdrea3
Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se