Kontakta oss

NOTISER

Här skyller Mattias Karlsson SD:s dataintrång på Researchgruppen

Publicerat

den

mkwågINRIKES| När Mattias Karlsson gick ut och beskyllde Researchgruppen för dataintrång hade AFA-grundaren Mathias Wåg redan arbetat en månad med hemliga partidokument som SD-ledningen själva hade läckt till journalistnätverket som Mattias Karlsson tidigare benämnt som ”Sveriges värsta vänsterextremister”.

Dag två av Nyheter Idags och Researchgruppens avslöjanden kring den pågående sverigedemokratiska splittringen visar hur partiets tjänstemän tagit kopior på Sverigedemokraternas interna mejlserver och använt informationen för att läcka uppgifter till media. Ett vanligt förekommande fenomen inom Sverigedemokraterna och har så varit sedan splittringen år 2000 och framförallt efter kuppen över partiet 2005.

Avslöjandet kommer lägligt nog inför Sverigedemokraternas Landsdagar där den ledande politikertrojkan, Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson och Richard Jomshof vill framstå som hederliga. Mattias Karlsson och Richard Jomshof har sedan tidigare fått stark intern kritik för sitt ledarskap. Inte minst på grund av toppstyrning och uteslutningshärvor mot de man anser vara illojala eller för ”Sverigevänliga”.

Anklagar Researchgruppen för dataintrång

Avslöjarhärvan från Nyheter Idag och Researchgruppen har skapat oro inom Sverigedemokraterna. Inte bara på grund av inkompetensen inom partiet utan också på grund av att SD-ledningen läckte de hemliga dokumenten till duon ifråga.

Anledningen är enkel och lätt att förstå. I klartext kan man säga att hemliga dokument om partiets medlemmar och partiets interna struktur har vandrat från någon eller några inom Sverigedemokraternas ledartrojka direkt till Researchgruppens Mathias Wåg. Mathias Wåg som även ar en av grundarna av Antifascistisk Aktion, AFA har gjort en rad avslöjanden om svenska högerradikala och SD sedan tidigare. Han är även en av Sveriges ledande socialister och känd intellektuell marxist.

Researchgruppen har fått mer än 50 SD-politiker avsatta genom sina avslöjanden och nu visar det sig att SD-ledningen själva har sett till att Mathias Wåg har fått än mer insyn i partiets bräckliga strukturer.

Trots SD-ledningens agerande har partiets frontfigur Mattias Karlsson anklagat Researchgruppen för dataintrång. Anklagelsen gjorde han på Facebook efter att Expressens David Baas hade ställt frågor till Mattias Karlsson rörande ett mejl som Karlsson ska ha skickat för fem år sedan. I statusuppdateringen skriver toppolitikern att han misstänker att mejlet kommer från någon inom hans egen rörelse som ”vill skada hans anseende”. Därefter vänder han plötsligt fokus från att misstänka SD-vänner till att tala om så kallade ”vänsterextremister”.

mk

Mattias Karlsson på Facebook

Jobbade redan med materialet

I statusuppdateringen som gjordes den 18 november nämner Mattias Karlsson ordet dataintrång för första gången och skriver följande: ”Det kan dock också letat sig fram till Baas genom ett datorintrång begånget av någon av de våldsverkande vänsterextremister som Expressen samarbetar med.” och syftar på Researchgruppen. Expressens samarbete med Researchgruppen har genererat mängder med avslöjanden om partiets politiker och tjänstemän. Researchgruppen har även vunnit ett av Sveriges mest prestigefyllda priser för journalister, nämligen Guldspadepriset, för sina avslöjanden om partiet.

Samtidigt som Mattias Karlsson gick ut och försökte få människor att rikta blicken åt så kallade ”vänsterextremister” satt AFA-grundaren Mathias Wåg från Researchgruppen och gick igenom hemligt material som kom direkt från ledningens händer. Tillsammans med Mattias Karlssons personliga vän, Chang Frick hade Mathias Wåg arbetat med det hemliga materialet i nästan en månad då Karlsson gick ut på Facebook.

Hårda konflikter

Att det råder maktstrider och konspirationer inom partiet undgår ingen. Ej heller går det att förneka att Mattias Karlsson, Richard Jomshof med flera har blivit pressade och utsatta för politiskt fulspel av sina partikamrater. Något som SD-ledningen själva har bedrivit, inte minst 2005 då den nuvarande SD-ledningen kuppade bort dåvarande partiledaren Mikael Jansson genom att positionera sig och ta över partiets dåvarande plattformar.

Sedan dess har partiet haft en hierarkisk organisationsstruktur där makten till största delen har varit fördelad på partiets yttersta ledning, det vill säga SD-trojkan bestående av Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson och Richard Jomshof. Tidigare ingick även talmannen Björn Söder i den innersta kretsen som då kallades för ”de fyras gäng” internt. I samband med att partiets interna splittringar har kommit att bli större har även sprickorna inom den absoluta toppen börjat ske vilket förklarar att det numera bara rör sig om en trojka.

De hårda konflikterna har bland annat inneburit att Mattias Karlsson vid tidigare tillfällen har vänt sig till den antirasistiska tidskriften Expo i hopp om att få uppgifter som skulle kunna skada partiets interna opposition.

Läs Nyheter Idags avslöjande här

Läs även

SD-ledningen läckte hemliga partidokument till Researchgruppen! – ”Sveriges värsta vänsterextremister”
SD-ledningens läcka till Researchgruppen rör upp känslor i SD-leden

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se