Kontakta oss

NOTISER

Kraftiga reaktioner på Mattias Karlssons hot mot föreningsfriheten

Publicerat

den

mkkritikINRIKES| På sociala medier har reaktionerna haglat efter att SD-ledaren Mattias Karlsson gick ut attackerade den svenska föreningsfriheten och uppmanade partiets anhängare till utomparlamentarisk kamp mot ungdomarna i spelförbundet Sverok.

Efter att Jimmie Åkessons högra hand, Mattias Karlsson gick ut och manade partiets sympatisörer till utomparlamentarisk kamp mot ungdomarna i spelförbundet Sverok har reaktionerna mot SD varit starka. Flera människor anklagar partiet för att föra en antidemokratisk linje. Framförallt är det Mattias Karlssons attack på föreningsfriheten som har upprört människor på sociala medier.

Attacken kom efter att Sveroks medlemmar hade röstat ja till att slippa företrädas av rasister med förtroendeuppdrag i rasistiska partier, organisationer eller liknande. Exempelvis politiker från SD eller nazistiska Svenska Motståndsrörelsen.

Ställningstagandet från Sveroks som är Sveriges största ungdomsförbund och hänger sig åt spelhobbyn retade upp Mattias Karlsson till den milda grad att han gick ut på Facebook och uppmanade SD-sympatisörer att bedriva kamp mot ungdomsförbundet. Enligt Karlsson var de rollspelande ungdomarna fullt jämförbara med radikalvänstern.

Väcker ilska mot SD

Mattias Karlssons retorik väcker ilska bland allmänheten. Inte minst eftersom uttalade SD-kritiker har blivit hotade och förföljda efter liknande uppmaningar vid tidigare tillfällen. Efter att partiet gick ut och förklarade att man skulle strunta i riksdagsarbetet för att bedriva utomparlamentariska kampanjer mot flyktingar har antalet brandattentat mot flyktingboenden ökat dramatiskt över hela landet. Till och med till den nivå att SD:s ledare Jimmie Åkesson fick gå ut och mana partianhängarna till besinning.

Michael Hemmingsson, känd för det tidigare Twitterkontot @liberalerna skriver att Karlssons agerande är totalt urspårat.

Micael Terstedt från kyrkopartiet POSK drar slutsatsen att SD verkar för revolution.

Generalsekreteraren för Svenska Skolidrottsförbundet Per Ånell slår fast att SD är hycklare.

LO Sverige uppmärksammar Aktuellt Fokus nyhet om Mattias Karlssons uppmaning.

Twitteranvändaren Daniel Eklund skriver humoristiskt.

 

En norsk läsare får lite historiska flashbacks av SD-ledarens angrepp mot föreningsfriheten.

mksverok3

En norsk läsare kommenterar SD-ledarens angrepp mot föreningsfriheten på Facebook

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se