INRIKES

SD-nämndeman: “Jag hade sex med den minderåriga flickan två gånger”

INRIKES | Under måndagen hölls rättegången mot SD-nämndemannen som misstänkts för våldtäkt på barn i Skaraborgs tingsrätt. Han erkänner att han haft samlag med en 17-årig flicka vid två tillfällen inne på ett ungdomsboende där hon vårdades och där han jobbade som vikarie. Händelsen ägde rum den 7-8 januari i år, men det var först i början på april som flickan berättade för personal på boendet och den 2 april gick de till polisen för att göra en anmälan.

Rättegången hölls bakom stängda dörrar och det blev känslosamt när den 17-åriga tjejen skulle berätta i rättssalen om hur den 50-årige vikarien på ungdomshemmet hade sex med henne. När flickan med egna ord skulle berätta så fick mannen lämna rättssalen för en stund.

Knäckfrågan under dagens rättegång blir om åklagaren Maria Sterup kommer kunna övertyga rätten om och leda i bevis att den 50-årige mannen som var vikarie på ungdomsboendet kände till och förstod att han förgrep sig på en flicka som var satt under tvångsvård, LVU. Det är nämligen därför som brottet rubriceras som våldtäkt mot barn även om flickan är 17 år. De närmare tvåhundra sms som ingår i förundersökningen finns en konversation där 17-åringen själv skriver att hon vårdas enligt LVU. Sverigedemokraten är betydligt äldre än flickan, han känner till att hon är där för att vårdas och få hjälp och han är personal. Försvaret argumenterar för att det var ömsesidigt samlag och att SD-nämndemannen inte visste att hon tvångsvårdades på boendet som han tillfälligt arbetade på.

Först vid 18-tiden avslutades rättegången mot SD-nämndemannen. Åklagaren Maria Sterup yrkade i sin slutplädering på drygt två års fängelse. Domen meddelas den första juni och tingsrätten beslutade att mannen ska vara fortsatt häktad fram tills dess.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

5 kommentarer

5 Comments

 1. Johan Fredriksson

  2015-06-02 den 11:43

  flickan var säkert invandrare och förtjäna detta. ner på knä eller åk hem! SD 2015!

  • Jag

   2015-06-30 den 22:11

   Vad fan e ditt problem

 2. Nils

  2015-05-26 den 21:48

  Vad är det för en människa som ytnyttjar en 17 årig tjej på ett lvu hem.
  Eftetsom han jobbade där så måste han ju varit insatt i flickans situation vilket ledet till slutsatsen att det måste vara en riktig svinpäls.
  Fina företrädare för det där sd-folket, gnälla om ordning och reda går bra problemet är ju att det är sd folk som är de största svinpälsarna.

 3. Leopold G.

  2015-05-26 den 18:18

  Jag har en känsla på att alla SD politiker har något fel i huvudet, antingen är de missfoster eller deras hjärna funkar inte.

 4. shawbo Elyasi

  2015-05-26 den 18:03

  SD är en blandning av rasister, nazister missbrukare och kriminella.
  Skam för landet med ett parti med rötterna från nazismen.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp