EKONOMI

SD vill sälja ut välfärden till riskkapitalisterna

jimmiebjörn2

INRIKES | Sverigedemokraterna kommer att stödja Alliansens förslag om en ny utredning av vinster i välfärden. SD:s ekonomiskpolitiska talesperson, Oscar Sjöstedt motiverar beslutet för Sveriges Radio med att han finner driftsformen sekundär. Med andra ord, skattepengar avsedda för välfärd ska även i fortsättningen kunna hamna i skatteparadis före att komma välfärden till handa.

Sverigedemokraterna har sedan tidigare deklarerat att partiet är för vinster i välfärden men på grund av de egna väljarnas motstånd har man inte velat tala klarspråk om hur mycket man ska närma sig Annie Lööf och övriga högerpartier.

Vänsterpartiets ekonomisk politiska talesperson, Ulla Andersson kommenterade SD:s ställningstaganden med orden: ”Och SD springer riskkapitalisterna i välfärdens ärenden. Klart man ska tjäna grova pengar på mormors omsorg och barns skolgång.”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

  1. Vårdarbetare

    2015-05-26 den 21:28

    Rasisterna har alltid varit allierade med kapitalet (riskkapitalister, näringslivet och arbetsgivare mot oss arbetare på golvet). Rasisterna som SD är ett borgerligt parti som varit kapitalet löpare i ett smutsigt schackspel att splittra oss bönder, arbetarklassen.

  2. Lennart

    2015-05-26 den 20:38

    Smygrasisterna har allierat sig med kapitalet.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp