Kontakta oss

NOTISER

SD-politiker särbehandlas av åklagare – slipper åtal i dynamithärvan för att hon var politiker

Publicerat

den

INRIKES | Två män åtalas i nästa vecka i det så kallade sprängmålet där en av de misstänkta förvarade 525 kilo sprängmedel i sin bostad utanför Falkenberg. Inblandad var en kvinnlig sverigedemokratisk politiker som åkte hem till en av de misstänkta för att gömma bevismaterial innan polisen gjorde husrannsakan hos den misstänkte. Hon togs på bar gärning när hon hade en kasse med tändkapslar. Kvinnan lämnade kommunpolitiken efter gripandet.

– Hon säger att hon handlade i panik. Det kan vara som hon säger att hon inte riktigt vet vad hon hanterade, säger åklagare Jon Lindahl, till Hallands Nyheter.

Åklagaren väljer helt enkelt att se mellan fingrarna för den kvinnliga politikerns inblandning i dynamithärvan. Den huvudmisstänkte, en 41-årig man, åtalas både för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och grov stöld. En 30-årig man, som enligt polisen har starka nynazistiska sympatier, hade köpt 48 kilo dynamit av den huvudmisstänkte och åtalas bland annat för grovt häleri. Polisen har inte kunnat visa att dynamiten var tänkt att användas i någon form av dåd.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se