Kontakta oss

NOTISER

Jimmie Åkesson mörkar Sverigedemokraternas relationer med kapitaleliten

Publicerat

den

åkessonnotis21
INRIKES
| Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson försöker mörka partiets hemliga samtal med kapitaleliten inom Svenskt Näringsliv och andra arbetarfientliga lobbyorganisationer.

Idag möttes Jimmie Åkesson och Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt i Sveriges Televisions ”Gomorron Sverige” för en direktsänd debatt om Sveriges flyktingmottagande. I debatten levererade Sjöstedt kritik mot att Sverigedemokraterna vill bedriva mer vinster i välfärden vilket garanterar än fler flyktingprofitörer och skenade kostnader på grund av marknadsliberala skäl. Sjöstedt tog bland annat upp Sverigedemokraternas relationer med Svenskt Näringsliv och andra aktörer inom kapitaleliten som till exempel Vårdföretagarna Almega.

– Ni har ju erkänt att ni druckit öl och ätit middag med de som tjänar pengar på asylboenden, sade Sjöstedt under debatten.

– Du står här och ljuger! Då får du berätta vem det är som bjudit oss på öl isåfall. Du står här och hittar på som du gör i nästan varenda debatt, svarade Åkesson argt.

Vårdföretagarna Almegas ordförande är Fredrik Gren som även är VD för företaget Vardaga som tidigare hette Carema. Carema tvingades byta namn då företagsnamnet blev för synonymt med vägning av kissblöjor på pensionärer och ett flertal skandalboenden inom äldrevården. Under nytt namn har man fortsatt erbjuda äldrevård och även fortsatt med flyktingprofit, en verksamhet man har bedrivit sedan flera år.

Avslöjades av Dagens Industri

Den 13 september avslöjade Dagens Industri (DI) att Sverigedemokraternas relationer med kapitaleliten har blivit mer och mer intima på sistone. DI kunde även avslöja att flera storföretag och lobbyorganisationer har haft hemliga samtal med partiet.

I avslöjandet kunde man bland annat läsa att: ”Tjänstemän på Svenskt Näringsliv har vid flera tillfällen försett SD med rapporter och policydokument och ibland har dessa mer eller mindre ordagrant blivit partiets politik.”
Mötena mellan Vårdföretagarna och Sverigedemokraterna har erkänts av Vårdföretagarna själva som menar att det inte är speciellt märkligt då Vårdföretagarna vill fortsätta ha kvar sin skattefinansierade miljardindustri på skattebetalarnas bekostnad.

Dagens Industris avslöjanden finner du nedan

Företagen och SD ses i smyg
http://www.di.se/artiklar/2015/9/13/foretagen-och-sd-ses-i-smyg/

SD öppnar börsen för fler vårdbolag
http://www.di.se/artiklar/2015/9/24/sd-oppnar-borsen-for-fler-vardbolag/

Kreab bakom SD:s högersväng
http://www.di.se/artiklar/2015/9/14/kreab-bakom-sds-hogersvang/

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se