Kontakta oss

INRIKES

SD-politikerns koloniala affärsidé – Nöjesdöda apor och lejon!

Publicerat

den

13530494_1029753287079564_708592466_n (1)
HÖGERN| Aktuellt fokus kan nu avslöja att Angelo Vukasovic, SD-politiker från Nybro, inte endast är en ordinär nöjesjägare.
Vukasovic äger ett företag som anordnar jaktsafaris i Afrika.

Företaget, Dream – Hunting, började annonsera på egen hemsida i juni och erbjuder: ”fantastiska jaktupplevelser till alla. Våran idé är att kunna ge minnesvärda jakter i Sydafrika som passar de allra flesta plånböcker. Detta sker utan mellanhänder och direktpris ut till klienter. ”

Storviltsjakt är en lukrativ affär och priserna som anges på hemsidan ger en fingervisning om att det rör sig om stora vinster för Angelo Vukasovic. Vukasovic har efter Aktuellt fokus första artikel försökt att rättfärdiga storviltsjakt. I ren kolonialistisk anda hävdar han att detta är bra för Afrikas djurliv. På Facebook skriver han:

” Trofe-jakten kan vara, paradoxalt nog, räddningen för framför allt rovdjuren i Afrika. Går jakten att sälja för stora summor så får rovdjuren, och andra djur, ett värde. Ett värde bevarar man som en tillgång. Finns inget värde, och det gäller framför allt lejon, så är dom bara ett problem och då är angeläget för ortsbefolkningen att skjuta bort dom.”

JÅ
Frågan om troféjakt splittrar SD-väljarna
Redan tidigt på morgonen den 19/6 försökte Dr. Jose Calos Depre nå Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson, men bemöttes endast av tystnad.

Inte förens Aftonbladet, efter att ha tagit del av Aktuellt fokus artiklar, kontaktade Jimmie Åkesson gjorde Åkesson ett uttalande på Facebook. SDs partiledare tog i eget och partiets namn den 21/6 avstånd från troféjakt i Afrika. Detta avståndstagande har mötts av både ros och ris.

Många kommentarer är positiva men avståndstagandet har även väckt ont blod hos många av SDs väljare. Åkesson får kritik från de jäktvänliga som anser att han är dåligt påläst och inte har förstått vad troféjakt är.
Frågan blir nu hur Sverigedemokraterna kommer att hantera sin förtroendevalda Jakt-Safariföretagsägare Vukasovic och dennes sympatisörer. Fortsättning lär följa.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se