Kontakta oss

INRIKES

SD-sympatisör får straffrabatt för mordet på 18-åriga Elin

Publicerat

den

Philip Grahn - Faksimil Facebook

HÖÖRSMORDET   Mördade 18-åriga Elin Klinteberg med en hammare. Kan vara ute och vandra på gatorna om tio år.

Den uttalade SD-sympatisören Philip Grahn döms för mordet på 18-åriga Elin Klinteberg från Höör. Grahn har erkänt att han tog livet av Elin men i förhören och under rättegången har han nekat till mord. Enligt Philip Grahn hade fanns det ingen avsikt att Elin skulle dö när han slog henne upprepade gånger i huvudet med en hammare. Den förklaringen gick inte hem hos Lunds tingsrätt som dömer 27-åriga Philip Grahn för mord.

Enligt domen satt Philip Grahn och Elin Klinteberg och spelade sällskapsspel i Philip Grahns husbil. De bägge blev osams och Philip Grahn misshandlade Elin till döds med flera slag mot huvudet med en hammare. Efter mordet försökte han dölja spåren genom att gömma Elins kropp under en kompost i trädgården.

Straffrabatt

Enligt tingsrätten råder det inga tvivel om att Philip Grahn dödade Elin Klinteberg på det sätt som åklagaren har påstått. Vilket bland annat stöds av Philip Grahns eget erkännande samt teknisk bevisning.

Åklagaren yrkade på livstids fängelse men så blev det inte. Lunds tingsrätt dömer Philip Grahn till 16 års fängelse. Det innebär att Philip Grahn kan vara en fri man 2031.

Ett hån

Att Philip Grahn inte dömdes till livstid har rört upp känslor i det skånska samhället. Flera av Elin Klintebergs anhöriga uppges vara missnöjda över att tingsrätten ger honom straffrabatt. När Aktuellt Fokus pratar med en av Elin Klintebergs tidigare vänner beskriver hon straffrabatten som ett slag i ansiktet.

– Jag började gråta när jag läste om domen. Han skulle haft livstid för det han har gjort, säger vännen till Aktuellt Fokus.

Känd för högerextrema åsikter

På Facebook har Philip Grahn varit helt öppen med sina nationella högersympatier. Bland annat har han uttryckt antiziganistiska åsikter och stöd till Sverigedemokraterna. Enligt vänner till den mördade 18-åringen är den nu häktade mannen känd i kommunen för att hysa högerextrema åsikter. Flera personer har bland anat vittnat om hur Philip Grahn brukade sätta på vit makt-musik på fester.

– Han avskyr verkligen flyktingar, sa en av Elin Klintebergs vänner till Aktuellt Fokus efter mordet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons