Kontakta oss

INRIKES

26-årig SD-sympatisör häktad för mordet i Höör

Publicerat

den

Faksimil Facebook

HÖÖR    26-åriga Philip Grahn erkänner att han dödade 18-åriga Elin men förnekar mord. Känd för sina högerextrema åsikter. Häktades under långfredagen.

Det var i måndags som 18-åriga Elin Klinteberg försvann efter att hon druckit alkohol i den häktade mannens husvagn. Dagen efter greps 26-åriga Philip Grahn misstänkt för människorov men kort efter gripande valde åklagaren att skärpa brottsrubriceringen till mord. Polisen är förtegen om fallet men säger sig ha hittat det förmodade mordvapnet men vad det är för föremål råder det fortfarande sekretess om. Under långfredagen beslutade tingsrätten i Lund att häkta Philip Grahn för mord.

Erkände

Enligt kammaråklagare Kristoffer Nordström har Philip Grahn erkänt att han har tagit livet av Elin Klinteberg. Trots det förnekar han att det skulle röra sig om mord.

– Den anhållne mannen har i polisförhör medgivit att han har berövat kvinnan livet. Han menar att hans avsikt inte var att döda henne och förnekar därför gärningen, säger kammaråklagare Kristoffer Nordström, i ett pressmeddelande.

Känd för högerextrema åsikter

På Facebook har Philip Grahn varit helt öppen med sina högersympatier. Bland annat har mannen uttryckt antiziganistiska åsikter och stöd till Sverigedemokraterna.  Enligt vänner till den mördade 18-åringen är den nu häktade mannen känd i kommunen för att hysa högerextrema åsikter.

– Han avskyr verkligen flyktingar, säger en av Elin Klintebergs vänner till Aktuellt Fokus.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍Betalningsmottagare k.fredriksson.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se