Kontakta oss

INRIKES

SD utesluter gruppledare efter kritik mot partiledningen

Publicerat

den

INRIKES   Dagen efter Sverigedemokraterna meddelade att partiet har fortsatt förtroende för Flashbacknazisten Jörgen Fogelklou utesluts SD Östhammars starke man. Anledningen sägs vara kritik mot partiledningen.

Det händer mycket inom Sverigedemokraterna. I tisdags gick SD ut och konstaterade att det finns starka indicier på att SD-toppen Jörgen Fogelklou bland annat skrivit ”Juden är roten till allting ont”, ”Sieg heil” och ”Deportera varenda jävla svartskalle”. Trots det har partiet fortsatt förtroende för honom.

Under onsdagen meddelade Sverigedemokraterna att gruppledaren för SD Östhammar, Martin Wahlsten, utesluts från partiet. SD är förtegna om orsaken men säger att Wahlsten ska ha uttryckt sig olämpligt i en privat chattkonversation. Exakt vad som har sagts är för närvarande oklart men enligt hittills obekräftade uppgifter ska Wahlsten uttryckt kritik mot partiledningen.

Internt missnöje

SD-ledningens hantering av uteslutningsärenden har blivit en het potatis inom partiet. Det är hos framförallt partiets gräsrotspolitiker som missnöjet bubblar. På sociala medier har flera gräsrotspolitiker kritiserat det man upplever som svågerpolitik. Som exempel nämner många det faktum att partiets gräsrötter utesluts alldeles för lättvindigt samtidigt som partiledningen särbehandlar personliga vänner och andra nuvarande och tidigare uppsatta SD-toppar.

Fatima Mohammad
redaktionen@aktuelltfokus.se