Kontakta oss

INRIKES

SD-vännerna jublade efter Alexander Bengtssons dödsbesked

Publicerat

den

ab04

INRIKES| När nyheten om att Uppsalapolitikern Alexander Bengtsson befarades ha omkommit blev känd för allmänheten gick flera högernationalister och SD-vänner ut på nätet och jublade åt dödsbeskedet.

Uppsalapolitikern Alexander Bengtsson befaras ha omkommit i en bilbrand. Hos polisen misstänker man att det inte ligger några brott bakom dödsbranden. Strax före Alexander Bengtsson hittades död hade han polisanmält rasistiska hot och överfall. Enligt polisen ska misstankar om falsklarm ha riktats mot den nu avlidne högerpolitikern som representerade Moderaterna.

När beskedet om högerpolitikerns död nådde allmänheten via medierna var det inte alla som ansåg att det är en tragiskt historia. Flera högernationalister och SD-vänner har istället valt att jubla över dödsbeskedet.

I en rad högerradikala forum på Facebook jublar mängder med högernationalister och sverigedemokrater åt dödsbeskedet. Kommentarer som ”Äntligen!” varvas med grova rasistiska kränkningar med anspelningar på den avlidna moderatens hudfärg. Även på forumet Flashback har flera högersympatisörer skrivit att det var positivt att Bengtsson dog.

Kan röra sig om islamister

I kommentarsfältet på den SD-kopplade sajten Avpixlat har nyheten om moderatpolitikerns frånfälle fått mer än 250 kommentarer. Flera hatiska och kränkande kommentarer har fått plockas bort av sajtens medarbetare. Bland de kommentarer som finns kvar spekulerar SD-vännerna bland annat om det är islamister som ligger bakom dödsfallet eller ej. ”det kan vara islamisters vedergällning för hans arbete mot homofobi.” skriver signaturen ”Anders J”.

ab01 ab02 ab03

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se