Kontakta oss

INRIKES

M-riksdagsman vansinnig på ryska turister: ”skojade och skrattade”

Publicerat

den

Foto: Johan Fredriksson

STOCKHOLM   Riksdagsmannen Jan Ericson (M) vill förbjuda ryska turister att skratta när dom besöker Sverige. Det skriver han på sociala medier samtidigt som han insinuerar att den ryska civilbefolkningen ska hållas ansvarig för kriget i Ukraina.

Turister som skrattar och njuter av vårsolen är en vanlig syn i Stockholm. Men när den synen mötte riksdagsmannen Jan Ericson under onsdagen blev han tvärförbannad. Anledningen var för att turisterna talade på ryska.

”Blev extremt frustrerad idag när jag gick genom Gamla Stan i Stockholm och mötte en grupp ryska turister som skojade och skrattade. Samtidigt som deras landsmän våldtar och mördar kvinnor och barn i Ukraina och bombar civila bostadsområden till grus.”, skriver Jan Ericson på Twitter.

Jan Ericsons inlägg har kritik från flera håll. Inte minst eftersom många anser att det är orimligt att skylla Putinregimens brott på den ryska civilbefolkningen.

När en twitteranvändare frågar hur länge ryssar inte ska få skratta, efter Putinregimens agerande, svarar Jan Ericson: ”Tills ryssarna lämnat Ukraina.”. Lite senare i tråden skriver han att de ryska turisterna representerar sitt land och antyder att den ryska civilbefolkningen är ansvariga för vad den ryska högerregimen gör.

”De representerar sitt land.”, skriver Jan Ericson.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se