Kontakta oss

ARBETSLIV

SEGER – Blåsta byggarbetare får sina löner utbetalda

Publicerat

den

Foto: Wikicommons

ARBETSLIV Byggarbetarna på Amazons nya kontor i Stockholm kommer få sina utlovade löner utbetalade. Uppdragsgivaren Swebel Bygg AB lovar nu att betala ut lönerna.

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om de lettiska byggarbetarna på Amazons nya kontor i Stockholm som inte fått sina utlovade löner utbetalda. Lönen på kontraktet var 130 kr i timmen men i praktiken hade arbetarna så låg timlön som 26kr. Totalt har sex arbetare blivit blåsta på 160 000kr i lön.

Arbetarna kontaktade Syndikalisterna, SAC som valde att genomföra en indrivningsblockad och kalla till MBL-förhandling med både Swebel Bygg AB och M3 Bygg. Fackets aktioner har gett resultat och Swebel kommer nu att betala ut de utlovade lönerna rapporterar Byggnadsarbetaren.

Swebel meddelar också att de inte längre kommer att anlita arbetare genom företaget Magni AB som inte betalat ut lönerna. Det är Vasakronan som äger den aktuella fastigheten. Huvudentreprenören är M3 Bygg som anlitat Swebel Bygg AB som i sin tur har anlitat lettiska byggarbetare genom företaget Magni AB. Magni AB är underentreprenören som inte betalat ut de korrekta lönerna.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se