Kontakta oss

ARBETSLIV

Sjukhus fick defekt handsprit

Publicerat

den

INRIKES   Handspriten på infektionsavdelningen på sjukhuset i Linköping var så dålig att personalen fick utslag. – Jag blev helt rödflammig och fick utslag, säger en i personalen till Aktuellt Fokus.

Egentligen borde alla regioner ha en egen produktion av handsprit för att möta eventuella smittor och få ner priserna. Men tyvärr tvingas regionerna förlita sig på privata företag. Handspriten är en central del i den hårda hygienrutinen på landets infektionsavdelningar. Inte minst under den rådande coronapandemin. I Linköping fick personalen en otrevlig överraskning när de skulle desinficera sina händer. Det visade sig nämligen att handspriten som hade beställts från ett privat företag ledde till allergiska reaktioner.

Aktuellt Fokus har pratat med flera anställda på avdelningen och alla vittnar om samma sak. När de skulle desinficera sina händer med handsprit fick dom utslag.

– Det var ingen rolig upplevelse. Jag blev helt rödflammig och fick stora röda utslag på händerna och handlederna, säger en i personalen till Aktuellt Fokus.

Hur många av er drabbades av besvär?

– Det var nästan hälften ur personalstyrkan som drabbades.

Händelsen inträffade i mars och enligt personalen fick man använda den defekta handspriten i en månad.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se