Kontakta oss

INRIKES

Nu har brunhögern blivit trollade av Flashback igen

Publicerat

den

Faksimil Twitter

INRIKES   I helgen lyckades ett uppenbart trollkonto på Flashback trolla sönder stora delar av landets högerextremister. Vilket bland annat resulterade i att en handfull svärjisar spenderade sin lördag med att sitta i en park och glo på en staty i gassande sol.

På forumet Flashback har en användare som utger sig för att representera Antifa Sverige lyckats trolla sönder stora delar av den svenska högern. Vem eller vilka som ligger bakom kontot är okänt men precis allt tyder på att det har skapats av någon som velat trolla den nationalistiska högern. För drygt en vecka sedan publicerades det nystartade Flashbackkontot ”AntifaSverige” ett uppenbart trollinlägg där antirasister uppmanades till att riva Linnéstatyn i Växjö. En skärmdump på inlägget började sedan spridas bland SD-sympatisörer på bland annat Twitter och Facebook och därefter påbörjades flera nationalistiska uppmaning till att skydda Linnéstatyn.

AFA Skåne gick tidigt ut och förklarade att ingen i AFA hade några planer på att riva någon staty. Dagarna innan gick även polisen ut med att dom bedömde inlägget som en slags trollning. Trots det fanns det gott om högerfungerande individer som gick på det.

Under dagen publicerades flera bilder på Twitter där man ser hur flera manliga högersympatisörer sitter ner och vaktar statyn i Linnéparken. Enligt uppgift ska dem ha suttit och vaktar statyn i minst 4-5 timmar när sommarhettan stekte på värst.

Inte första gången

Det är inte första gången som svenska högernationella blir grundlurade av Flashbackinlägg. För nästan exakt tre år sedan cirkulerade en liknande inlägg från ett fejkat AFA-konto på Flashback där antifascister uppmanades till att riva Karl XII-statyn i Kungsträdgården i centrala Stockholm. 30-50 högerextremister strömmade till platsen för att försvara statyn mot imaginära antifascister.

SD-toppen grundlurad

En som också gick på helgens trollning var ingen mindre än SD-toppen Mattias Karlsson. Under fredagen publicerade han bild där han lägger blommor vid Linnéstatyn och klagar över den hemska uppmaningen på Flashback. Enligt Karlsson lade han och hans sambo ned blommor som en slags manifestation mot pöbelvälde och vänsterextremism.

”Det är hög tid att den tysta majoriteten i det här landet och över hela Västvärlden på olika sätt börjar visa vårt motstånd mot vänsterhulliganismen.”, skriver Mattias Karlsson.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se