Kontakta oss

NOTISER

Psykisk sjuk snattade godis för 40 kronor – Dog av svält efter fyra månader i häkte

Publicerat

den

afcell2
USA | En ung svart man har hittats död efter har suttit fyra månader i häktet utan möjlighet att bli frigiven mot borgen i väntan på rättegången. Anledning – snatteri av två läskburkar och en Snickers för cirka 40 kronor skriver tidningen The Guardian.

Enligt myndigheterna upptäcktes mannen som heter Jamycheal Mitchell, liggandes på golvet i sin cell av vakter tidigt på morgonen förra onsdagen. Hans kropp väntar fortfarande på en obduktion. Ansvarig på häktet säger att de anställda inte kommer att behandlas som misstänkta för Jamycheal Mitchell död.

Precis som i Sverige är det polismyndigheten själva som utreder dödsfallet. Polisen säger att kroppen inte hade några synliga fysiska skador. Jamycheal Mitchell familj tror att han svalt ihjäl då han enligt uppgift nekades mat och mediciner för sin psykiska ohälsa. En legitimerad sjuksköterska som tog hand om kroppen efter att Jamycheal avlidit säger att Jamycheal inte hade någon muskelmassa kvar vilket tyder på att han har svultit ihjäl i häktescellen.

Bara några timmar efter att Jamycheal gripits för sin lilla stöld sköts en svart man, William Chapman ner av en polis utanför en Walmart stormarknad bara 2, 5 mil bort i samma stad. Rasismen inom poliskåren i USA är uppe för diskussion i samhällsdebatten och många människor kräver nu rättvisa och jämlikhet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se