Kontakta oss

INRIKES

Skånsk S-politiker utsatt för nazistisk mordbrandsattentat

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET| Nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen misstänks för inblandning i ett mordbrandsattentat mot ett socialdemokratiskt kommunalråd i Skurup. Nazistpartiets symbol hade sprayats på S-politikern Pierre Esbjörnssons husfasad samtidigt som hans bil sattes i brand.

Inga personer har gripits och polisen uppger att de inte har någon misstänkt för attentatet som är rubricerat som mordbrand.

Eftersom bilen stod nära ett större garage fanns det risk för stor förstörelse, sade polisens pressinformatör Kim Hild till Skånska Dagbladet.

Pierre Esbjörnsson har inte velat lämna några kommentar om attentatet. Till Skånska Dagbladet uppger han vill avvakta och se vad polisutredningen kommer fram till. På hans privata instagramkonto har han däremot skrivit att han inte kommer sluta kämpa för sina åsikter.

funktionshindrade-ta-sig-fram

Nordiska Motståndsrörelsen har inte kommenterat mordbrandsattentatet. Nazistpartiet är öppna med att de för en militant strid mot politiska motståndare och andra människor som inte passar in i nazisternas världsbild. NMR säger sig vilja ta över det svenska samhället med våld.

På Nordiska Motståndsrörelsens hemsida framgår det att NMR:s kampgrupp 303 ska ha varit i Skurup under helgen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons