Kontakta oss

INRIKES

SD hängde ut skola som brändes ned

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET |Under natten mot onsdagen flammade en kraftig brand upp vid Mårtenskolan i Lund. Branden ägde rum bara en vecka efter att SD i Lund spridit adressen för det tilltänkta asylboendet.

Under natten mot onsdagen startade en brand i en friliggande byggnad vid Mårtenskolan i Lund. Kringliggande byggnader klarade sig utan skador, men den den eldhärjade byggnaden ödelades av den kraftiga branden. Lunds kommun har sedan tidigare ansökt om att inrätta ett tillfälligt asylboende på skolans tomt. Polisen misstänker att branden var anlagd.

Nu kan Aktuellt Fokus avslöja att skolan fanns med på SD Lunds lista över tilltänkta flyktingboenden, som de tidigare publicerat på på sin Facebooksida. Så sent som den 22 december lade SD Lund upp ett inlägg om det planerade flyktingboendet och uppmanade de boende vid Mårtenskolan att ”stoppa massinvandringen till Lund nu”. En vecka senare brann Mårtenskolan.

SD Lund har länge drivit en aggressiv linje mot flyktingboenden och har lagt upp adresser till planerade flyktingboenden i sociala medier. Tidigare i år var de i blåsväder efter att ha pekat ut tre byggbodar i Torna Hällestad som flyktingboenden. I byggbodarna bodde en dalbyfamilj som höll på att bygga om sin villa (http://www.sydsvenskan.se/…/byggbodar-pekades-ut-som-boend…/).

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för branden vid Mårtenskolan.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se