Kontakta oss

INRIKES

Moderaterna sågade SD:s tiggeriförbud

Publicerat

den

LUND Moderaterna gick emot Sverigedemokraterna om lokalt tiggeriförbud i Lund. Nu sågar Moderaterna Sverigedemokraternas förslag om lokala tiggeriförbud och kallar SD för extremt populistiska.

Igår avgjordes frågan om Sverigedemokraternas förslag till lokalt tiggeriförbud i Lund – för tredje gången. Det blev återigen ett rungande nej i kommunfullmäktige. När Moderaternas Christer Wallin kommenterar Sverigedemokraternas förslag om tiggeriförbud kallar han SD för extremt populistiskt och sågar förslaget om lokala tiggeriförbud.

– Denna fråga har prövats i flera instanser och fått nej. Det ska vi ha respekt för. Det är extremt populistiskt av Sverigedemokraterna att lägga ett förslag mot den bakgrunden. Ett tiggeriförbud är en nationell fråga, säger Christer Wallin, kommunalråd till Skånska Dagbladet.

Flera andra partier, däribland Socialdemokraterna och Feministiskt Initiativ säger sig vilja bekämpa orsaken till tiggeriet istället för tiggarna, det vill säga fattigdomen.

– Vi i Socialdemokraterna vill bekämpa fattigdom med medmänsklighet, inget annat, säger S kommunalråd Elin Gustafsson till Skånska Dagbladet.

Källa: Skånska Dagbladet

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se