Kontakta oss

NOTISER

Därför polisanmäldes sverigedemokraten Ted Ekeroth

Publicerat

den

LUND  Under måndagen polisanmäldes Lundapolitikern Ted Ekeroth för förtal. Anmälan kommer efter att Ekeroth spridit medvetna lögner om miljöpartisten Joakim Bengtsson Månsson. Aktuellt Fokus har talat med Bengtsson Månsson som anser att han har fått nog av de främlingsfientligas lögner.
Den kända SD-politikern Ted Ekeroth har gått ut i offentliga handlingar med uppgifter att Miljöpartisten Joakim Bengtsson Månsson ska ha tagit ut stora belopp på skattebetalarnas bekostnad när denne har försökt hjälpa hemlösa i staden. Problemet är bara den att Ekeroth ljuger.

Aktuellt Fokus har talat med Joakim Bengtsson Månsson. På frågan varför han valde att gå så långt som att gå till polisen svarar Joakim att någon gång måste man sätta gränsen.

Vad var det som gjorde dig så upprörd?

– Det som gör mig upprörd är hur lite han verkar ha reflekterat kring vad sådana här lögner och påståenden får för effekt. Sist jag anklagades för samma sak blev jag mordhotad och överöstes med hat på nätet. Även om chansen är liten så kanske min markering leder till att han tänker sig för hädanefter så någon annan kan slippa bli drabbad.

Hur hanterade du hoten då?

– Jag fick ett bra råd av en vän. Troll tål inte solljus. Så jag offentliggjorde hoten vilket vände situationen. Det som började med lögnaktig smutskastning och ledde till mordhot mynnade ut i fler volontärer i våra verksamheter och fler medlemmar till ”Hjälp tiggare i Lund”. Det vill säga, hoten fick helt motsatt effekt än vad de främlingsfientliga förmodligen hade önskat.

Joakim tillägger att även om hoten fick motsatt verkan så var det jobbigt för honom privat.
– Sen är det klart att det var väldigt obehaglig. Jag drog mig bort från stan och fick samla mig i en trygg miljö under en tid.

Hur ser du på Ted Ekeroths agerande och varför tror du att han ljuger?

– Jag ser det som att han är fast besluten att göra vad han kan för att stoppa utsatta EU-medborgare från att få någon som helst hjälp och stöd från medmänniskor i Lund. Det är beklagligt men det är helt klart politiska motiv bakom hans agerande.

– Han har drivit överklaganden mot beslut, varit aggressiv i sitt sätt att kritisera insatser och inte minst i hans sätt att prata om situationen i talarstolen men även i debattartiklar. Så parallellt med att han försöker stoppa kommunens insatser ger han sig på en som jobbar med det till vardags i den ideella sektorn.

Vad i lögnerna var det som du reagerade mest på?

– Dels reagerade jag på hur otroligt dumt formulerat det är. För det första har jag aldrig någonsin fått något arvode, vilket Ted hävdar. Jag har lön som alla andra anställda. Att han inte ens bemödar sig med att ta reda på fakta.

– Att få ut 8000 kronor i månaden kan väl logiskt sätt inte tolkas som några ”stora summor”? Jag är innerligt trött på att de använder falskhet för att få det att se ut som om det vore något fult och hemskt att jag får lön nog att överleva på i mitt arbete med att hjälpa utsatta människor.

Var tror du han har fått sina så kallade ”uppgifter” ifrån?

– Den enda ”källan” jag kan se som troligt är en artikel från Fria Tider. Det är beklagligt att någon ens läser den tidskriften. Källkritik verkar saknas helt. Det hade räckt om han hade skickat ett mail till föreningen eller till socialförvaltningen så hade han fått korrekt info och sluppit reta upp sig på något som en fascisttidning webben hittat på.

– När det gäller Fria tiders lögner så skrev de faktiskt att jag får ut 8000kr i månaden men ändå fick de rubriken att bli ”Miljöpartister gav sig själva nästan 280.000 i tiggarbidrag”. De dumförklarar sig ju verkligen. Tänk att en kan ha så dålig koll på både fakta och matematik.

Redaktionen
Foto:
Sverigedemokraterna och Miljöpartiet
redaktionen@aktuelltfokus.se