Kontakta oss

INRIKES

Socialdemokratiskt falskspel när Umeå rear ut allmännyttan

Publicerat

den

UMEÅ Den socialdemokratiska kommunledningen kallar till extramöte för att i smyg försöka sälja ut tusentals kommunala bostäder till privata kapitalister. Något som har orsakat stor oro och ilska bland kommunens invånare.

Kommunledningen i Umeå har kallat till ett extrainsatt styrelsemöte för det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden. Kallelsen kommer plötsligt för många, och man har inte skickat ut några som helst handlingar inför mötet.

Styrelsemötet äger rum klockan 07.30 på måndagmorgon den 12 juni. Det som skall diskuteras är enligt kommunledningen ”AB Bostadens långsiktiga finansiering”, mer specifik än så är man inte. Den plötsliga möteskallelsen har väckt oro bland Umeåbor, som misstänker att styrelsen försöker smyga med ett beslut om att sälja ut 1600 allmännyttiga hyresrätter till vinstdrivna intressen.

Enskilda Umeåbor har därför kallat till en demonstration utanför Folkets hus, klockan 07.15 på måndagmorgonen den 12 juni. Man vill enligt uppgift markera att man inte tolererar kommunalt hemlighetsmakeri och utförsäljning av allmännyttan.

 

Emil Tholander
emil.tholander@aktuelltfokus.se