Kontakta oss

INRIKES

EXTRA! Soldiers of Odin lägger ner verksamheten i Borås, Dalarna och Norrköping!

Publicerat

den

sooart3
GATUHÖGERN| Tidigare idag kunde Aktuellt Fokus berätta att ledare från det högernationella nätverket Soldiers of Odin har hoppat av i Linköping. Nu kan Aktuellt Fokus meddela att den kriminella gatuhögern har lagt ned verksamheten i ytterligare tre städer.

Upp som en sol och ner som en pannkaka. På mindre än ett dygn har Soldiers of Odin tappat hela sin Danmarksavdelning och de lokala verksamheterna i Borås, Dalarna, Norrköping samt delvis Linköping.

Sedan Soldiers of Odin etablerades i Sverige har hundratals människor visat intresse för de högerradikala gatupatrullerna. Flera lokala avdelningar har startats upp där en majoritet av medlemmarna har tydliga kopplingar till nazister och kriminella. Utåt sett säger sig nätverket vara opolitiskt och att de vill patrullera gatorna för att skapa trygghet, men bakom fasaden har medlemmar i nätverket bland annat trakasserat nyanlända flyktingungdomar, varit involverade i våldsamheter och spridit uppmaningar om våld och trakasserier mot politiska motståndare till högern.

Uppgifterna kommer nedläggningarna kommer från Soldiers of Odin själva. På facebook bekräftar Soldiers of Odins talesman Mikael Johansson att Norrköpingsavdelningen har lagts ned för tillfället. Om det har med avdelningens kopplingar till dömda pedofiler att göra är för närvarande okänt. Även Boråsavdelningens nedläggning bekräftas av gatuhögern själva.

Under eftermiddagen kom även beskedet att Soldiers of Odins omtalade avdelning i Dalarna väljer att lägga den kriminella gatuhögern åt sidan. Beskedet kom inte ens en vecka efter att avdelningens medlemmar i och kring Borlänge hade varit involverade i våldsamheter med MC-gänget Bandidos.

sooart1sooart2

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

gillaffb

afreklam

Fortsätt läsa
Annons