Kontakta oss

INRIKES

Ledare för Soldiers of Odin Linköping hoppar av efter lokalbefolkningens påtryckningar!

Publicerat

den

soolkng

LINKÖPING| Det högernationella kriminella nätverket Soldiers of Odin har försökt etablera sig i Linköping. Nu meddelar två ledare för gruppen att de väljer att hoppa av och har gått ut med en vädjan till lokala socialister att sprida ordet om att de inte längre vill vara med i Soldiers of Odin.

Bakgrunden till ledarnas avhopp från det högerradikala nätverket ligger i lokalbefolkningens motstånd. Förutom nazistkopplingarna har lokala Linköpingsbor framförallt reagerat på att medlemmar i Soldiers of Odin i Östergötland har haft med sig dömda pedofiler och sexförbrytare. Lokalbefolkningens påtryckningar har bland annat inneburit att ledande medlemmar i nätverket har blivit attackerade av lokalbefolkningen i Linköping, varpå de har valt att lägga den kriminella högeraktivismen åt sidan.

De vädjar nu till kända socialister i Linköpingstrakten att sprida budskapet om att de inte längre vill förknippas med det högernationella nätverket och att de helst vill bli lämnade ifred av de Linköpingsbor som har tagit lagen i egna händer mot det kriminella nätverket.

Soldiers of Odin Linköping uppges fortsätta sin verksamhet. En av de drivande som var med att starta upp avdelningen ska enligt uppgift fortsätta med verksamheten. Avdelningen uppges vara kraftigt minimerad.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se