Kontakta oss

INRIKES

Stenkastning och fönsterkrossning på asylboende – ny attack på sovande barnfamiljer

Publicerat

den


HÖGERVÅLDET | Ett asylboende i Timrå utsattes sent under lördagsnatten för skadegörelse. Det kastades sten från två okända bilar så att flera rutor krossades. En person ska ha klivit ur en bil och sedan slagit sönder flera rutor till boendet med ett tillhygge.

Klockan 03.58 natten mot söndag larmades polisen till ett asylboende i Timrå efter ett angrepp mot boendet. Två Volvobilar ska enligt polisens händelserapport ha setts anlända till platsen. Från dessa ska ett okänt antal gärningsmän ha kastat ”stenar och annat” mot byggnaden så att entrérutan och andra fönsterrutor krossades. Inne i byggnaden låg barnfamiljer och sov.

Efter ytterligare vittnesförhör framkom det att en person klivit ur en av bilarna, gått fram till boendet och därefter ”slagit sönder ruta efter ruta” med någon form av tillhygge, skriver polisen på sin hemsida.

På asylboendet var det mycket upprörda känslor på grund av skadegörelsen, skriver polisen på sin hemsida. Polisen meddelade att de kan ha gripit en av gärningsmännen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons