Kontakta oss

INRIKES

Nazister bakom flaggstölder i Södertälje

Publicerat

den

FB_IMG_1471797130992HÖGERN | Under prideveckan i Stockholm skedde ett antal stölder av prideflaggor varav Södertälje drabbades upprepade gånger. Nu står det klart att nazister låg bakom stölderna.

I Södertälje stals prideflaggorna som hissats framför kommunhuset upprepade gånger. Vid tidpunkten för dådet var det oklart vilken organisation som stod bakom då den högerextrema miljön har ett genomgående förakt gentemot hbtq-personer och pride.

Aktuellt Fokus kopplade stölderna till närvaron av Nordisk Ungdom på pride och deras eget videomaterial där det gick att se hur en medlem tog ner en prideflagga. Då gruppen är känd för att göra flaggstölder till en sport framstod det som mest sannolikt.

FB_IMG_1471797119975

Nu har dock nya uppgifter kommit in om att det är Nordiska Motståndsrörelsen som ligger bakom flaggstölderna i Södertälje, uppger SVT. En video har lagts upp på youtube som visar hur medlemmar i organisationen halar ner flertalet flaggor. Mot slutet av videon lägger gruppen flaggorna raklångt på marken och tänder eld på dem.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se