Kontakta oss

INRIKES

Svenska nazister misstänks ligga bakom bombvågen i Göteborg

Publicerat

den

HÖGERVÅLDETSäkerhetspolisen har tagit över de tre bombutredningarna i Göteborg. Bomberna har koppling till den högernationalistiska miljön i Göteborg.

Säpo utreder eventuella kopplingar mellan de tre bombattentat som har inträffat den senaste tiden i Göteborg, varav två riktats mot flyktingboenden.

Förundersökningsledaren bekräftar för SVT Nyheter Väst att säkerhetspolisen, förutom de två bombdåden vid olika flyktingboenden i januari, även tittar på samband med ett tredje bombdåd – en explosion vid fackföreningslokalen Syndikalistiskt Forum i centrala Göteborg i november i fjol.

Ledande nazist häktad för bombdåd

Aktuellt Fokus skrev den 20 januari om Viktor Melin som sitter häktad misstänkt för bombattentatet mot fackföreningslokalen Syndikalistiskt Forum. Viktor är en lokal ledare i den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen.

– Det stämmer att jag leder alla tre förundersökningarna, säger Mats Ljungqvist, kammaråklagare vid riksenheten för säkerhetsmål, till SVT.

Ljungqvist vill inte gå in på detaljer kring eventuella likheter mellan dåden, mer än att det i samtliga fall rör sig om skarpa sprängladdningar som placerats ut. Vid attentatet mot ett flyktingboende i Västra Frölunda den 5 januari skadades en person allvarligt, en städare.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons