Kontakta oss

ARBETSLIV

Svenskt Näringsliv kritiska till yttrandefrihet för arbetare

Publicerat

den

HÖGERN| Arbetsköparnas lobbyorganisation Svenskt Näringsliv anser att yttrandefrihet är ett hot mot den privata välfärdsmarknaden. Det framgår i en nyligen publicerad notis på lobbyorganisationens hemsida.

På Svenskt Näringslivs hemsida försöker lobbyisterna måla upp bilden av att meddelarfrihet för privatanställda är att betrakta som företagarfientligt. När Svenskt Näringslivs Ola Brinnen kommenterar regeringens ambition att utöka meddelarfriheten idiotförklarar han arbetarklassen genom att insinuera att arbetare inte skulle förstå skillnaden mellan att larma media om missförhållanden inom vården och att läcka säkerhetsklassade uppgifter.

”En fara är att en arbetstagare kan tro att det är fritt fram att läcka vad som helst och hur som helst på grund av meddelarskydd, menar arbetsrättsjurist Ola Brinnen.” skriver Svenskt Näringsliv på sin hemsida.

Regeringens förslag om att meddelarfriheten även ska omfatta privatanställda i vård, skola och omsorg innebär att anställda kan avslöja missförhållanden genom medier samtidigt som den privata välfärdsprofitören inte får undersöka vem som har läckt information.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se