Kontakta oss

NOTISER

Sverigedemokraterna tog ställning för övervakningssamhället i EU-parlamentet

Publicerat

den

original
EU |Sverigedemokraterna har aktivt ställt sig för EU-etablissemanget linje för massövervakning och mot yttrandefrihet.

I samband med EU-parlamentets omröstning i frågan kring visselblåsaren Edward Snowden intog Sverigedemokraterna EU-elitens linje och ställde sig för USA:s massövervakning av Europas civilbefolkning.

Omröstningen i EU-parlamentet var i realiteten en protest mot USA:s massövervakning av europeiska medborgare som syftade på att: ”lägga ner eventuella straffrättsliga åtal mot Edward Snowdenoch bevilja honom skydd och således förhindra att han utlämnas eller överlämnas till tredje parter, med hänsyn till hans ställning som visselblåsare och internationell försvarare av de mänskliga rättigheterna”.

Sverigedemokraternas politikertoppar i EU-parlamentet säger sig stå för yttrandefrihet och det gör även partiet i Sveriges riksdag där de hävdar att SD är Sveriges enda försvarare av yttrandefriheten. Trots det visar det sig nu att partiet har samma syn på det fria ordet som de EU-vänliga Moderaterna med flera.

Inte första gången
Det är inte första gången partiet tar ställning för att kväva yttrandefriheten. I Sveriges riksdag har SD även ställt sig emot yttrandefrihet för arbetare på jobbet genom att ställa sig mot meddelarfriheten. Ställningstagandet innebär bland annat att privatanställda inte ska få lov att larma om missförhållanden inom vården till media.

Redaktionen
redaktionen@sktuelltfokus.se