Kontakta oss

NOTISER

Unga Byggare sparkade ut nazist från arbetsplatsen

Publicerat

den

STOCKHOLM| Byggnads ungdomsorganisation, Unga Byggare låter meddela att fackaktiva slängde ut en nazist från en arbetsplats i Stockholm tidigare idag. Nazisten ska ha stått och jobbat iklädd en tröja med en nazistsymbol vilket ledde till att han avvisades från bygget samtidigt som hans arbetskamrater skämdes ögonen ur sig.

På sin Facebooksida skriver Unga Byggare Stockholm att nazisten ifråga stod och jobbade i en tröja med texten ”White Power” och en nazistisk symbol. Handlingen sågs inte på med blida ögon av arbetskamraterna. De fackaktiva gick till skyddsombuden och samtliga enades om att arbetare ska hålla ihop och inte splittras av kränkande budskap mot arbetskamrater.

Unga Byggare Stockholm skriver;

Fredag på bygget. Kille med ”White power” -tröja med nazisttecken står och jobbar på bygget. Jag kallar ett gäng skyddsombud och arbetsmiljö på bygget och letar upp honom. Vi skickar ut honom från bygget med hänvisning till policyn hos huvudentrepenören (samt diskrimineringslagen) och att vi arbetare ska hålla hålla ihop, inte splittras över rasism och kränkande symboler.

Fick bara mördarblick tillbaka men han lär tänka två gånger innan han klär på sig nästa gång. Hans kollega skämdes ihjäl, kanske får säga till själv nästa gång.

Flera aktiva på Unga byggare sthlm var på plats så det gick att agera snabbt. Diskutera gärna på era arbetsplatser för att motverka rasism och sexism i alla former (även lönedumpning och särbehandling)

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se