NOTISER

Unga Byggare sparkade ut nazist från arbetsplatsen

STOCKHOLM| Byggnads ungdomsorganisation, Unga Byggare låter meddela att fackaktiva slängde ut en nazist från en arbetsplats i Stockholm tidigare idag. Nazisten ska ha stått och jobbat iklädd en tröja med en nazistsymbol vilket ledde till att han avvisades från bygget samtidigt som hans arbetskamrater skämdes ögonen ur sig.

På sin Facebooksida skriver Unga Byggare Stockholm att nazisten ifråga stod och jobbade i en tröja med texten “White Power” och en nazistisk symbol. Handlingen sågs inte på med blida ögon av arbetskamraterna. De fackaktiva gick till skyddsombuden och samtliga enades om att arbetare ska hålla ihop och inte splittras av kränkande budskap mot arbetskamrater.

Unga Byggare Stockholm skriver;

Fredag på bygget. Kille med “White power” -tröja med nazisttecken står och jobbar på bygget. Jag kallar ett gäng skyddsombud och arbetsmiljö på bygget och letar upp honom. Vi skickar ut honom från bygget med hänvisning till policyn hos huvudentrepenören (samt diskrimineringslagen) och att vi arbetare ska hålla hålla ihop, inte splittras över rasism och kränkande symboler.

Fick bara mördarblick tillbaka men han lär tänka två gånger innan han klär på sig nästa gång. Hans kollega skämdes ihjäl, kanske får säga till själv nästa gång.

Flera aktiva på Unga byggare sthlm var på plats så det gick att agera snabbt. Diskutera gärna på era arbetsplatser för att motverka rasism och sexism i alla former (även lönedumpning och särbehandling)

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

13 kommentarer

13 Comments

 1. Staffan Jacobson

  2015-11-11 den 03:03

  Bra gjort.Civilkuragepriset finns till för sådana händelser.

 2. Henke

  2015-11-08 den 21:08

  Bra där!!

 3. Tom

  2015-11-08 den 14:36

  Helt underbart gjort. Däremot ser jag ingen skillnad på vad nassen gjorde och vad Sickan gör – det är samma sorts hets. Så lägg ner sånt.

  • Sickan

   2015-11-08 den 19:06

   Vad syftar du till? Att jag påpekar att fascismen splittrar arbetare eller att de verkliga motsättningarna i samhället grundas i klass och inte etnicitet?Eller invänder du mot båda?

   Jag är hemskt ledsen Tom, men det är ett obestridligt faktum att kapitalisterna lever på utsugning av arbetarklassen. Bara för att man är sosse eller liberal och försöker sopa det under mattan så är det ett förhållande som existerar likväl.

   Jag skulle snarare vilja påstå att alla som manar till att blunda för motsättningar mellan klasser går fascismens klassiska väg -korporativismen väg.

 4. Erik Wikström

  2015-11-08 den 10:14

  Bra jobbat!

 5. Charlotte

  2015-11-08 den 08:43

  Bra gjort! Rasismen ska motarbetas oavsett var den sticker fram sitt fula tryne, även på jobbet!

 6. Ingmari Wallberg

  2015-11-08 den 02:27

  Jag är pensionär när jag jobbade tillhörde jag Kommunal. Tack för att ni ar ställning jag var liten flickanär kriget tog slut. Minns som det vore idag hur pappa svor över dom där jävla nazisterna. Och hur kvinnorna fick slita eftersom de flesta män vaktade våra gränser.

  Nej inga nazister på våra gator eller arbetsplatser. En facklig kram till er alla!!

 7. Gustav

  2015-11-08 den 02:21

  Mycket bra! Vi måste motarbeta rasism och nazism så fort de visar sig! Ta kamp för alla människors lika värde!

 8. Klass

  2015-11-07 den 16:53

  Underbart, jag jobbar själv inom bygg och blir så glad när jag ser människor som hållet ihop. Hoppas andra tänker på det i fortsättningen.

 9. Gizmo

  2015-11-07 den 10:21

  Bra jobbat!

 10. ingela rova

  2015-11-07 den 09:31

  Tummen upp för unga byggare

 11. Peter Bodis

  2015-11-07 den 09:29

  Inte bara det att nazister hyllar och vill ha tillbaka krigshetsande, revanschism och folkmord från tjugo-, trettio- och fyrtiotalen så luktar de personligen också illa.

 12. Sickan

  2015-11-07 den 03:41

  Gött! Bra jobbat! Nassarna försöker splittra oss utan att fatta att dom i längden bara jobbar för borgarna.
  Dom blir automatiskt borgarnas hundar på grund deras oförståelse av hur motsättningar byggs utifrån klass och inte etnicitet. Se igenom etablissemangets försök att dölja klassfrågan! Visa klassmotsättningarna!

  Krossa kapitalismens försök att splittra oss!

  Kom ihåg!:
  Internationell solidaritet arbetarklassens kampenhet!

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp