INRIKES

Systemtrogen V-topp vill vräka barnfamiljer – riskerar hemlöshet

TENSTA | Aktuellt Fokus har tidigare uppmärksammat det kommunala bostadsbolaget Svenska Bostäder som ville vräka barnfamiljer i Tensta för att rusta upp bostäderna så ingen skulle ha råd att bo kvar. Svenska bostäders styrelseordförande, vänsterpartisten Ann-Margarethe Livh lovade bättring och inga vräkningar. Men hon har nu fortsatt vräkningsprocessen mot de som bor kvar när medialjuset slocknade.

Politiker, representanter för det kommunala bostadsbolaget Svenska bostäder och socialförvaltningen i Spånga-Tensta ställdes mot väggen på en lång rad möten och till slut tog stadsdelsnämnden de unika beslutet att hyra in riktiga bostäder till familjerna. Detta var en betydelsefull seger för kampen men den var inte fullständig. Snart visade det sig att de inhyrda lägenheterna bara fördelades till dem som var inskrivna hos Socialförvaltningen. De som hade jobb och inte fick socialbidrag fick inte del av lägenheterna.

Svenska Bostäder och dess styrelseordförande Ann-Margarethe Livh (v) försökte hålla en låg profil när kritiken var som hårdast men när många familjer fick bostäder och medieintresset svalnade så gick man vidare med stämningar mot de som bodde kvar. Nu ska alla hyresgäster vräkas och ingen hjälp får de.

Under sommaren 2015 kom chockbeskedet. Svenska Bostäder sa upp hyresgästernas kontrakt. Men som många andra uppsagda hyresgäster valde de att bo kvar och deltog i demonstrationer, möten och andra protester. I februari i år kom domen från Solna Tingsrätt och hyresgästerna uppmanas att omedelbart flytta. Och hyresgäster som tog strid mot Svenska bostäder vräkning tvingas att betala hyresbolagets rättegångskostnader.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

redaktionen@aktuelltfokus.se

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Integritet

Aktuellt Fokus sparar cookies på webbplatsen i syfte att förbättra prestanda och användarupplevelser. Ingen data som samlas in kan identifiera privatpersoner.

Copyright © 2020-2021 - Aktuellt Fokus

till toppen av sidan