Kontakta oss

UTRIKES

Turkiskt stridsflyg mot påstådda PKK-mål

Publicerat

den

3558671_2048_1152
KURDISTAN| Enligt den statliga nyhetsbyrån ska stridsflygen ha använts mot medlemmar i den förbjudna rörelsen, Kurdistans Arbetarparti (PKK). Samtidigt rapporterar kurdiska källor inifrån den turkockuperade delen av Kurdistan att civila offer har dödats och skadats i attackerna.

Enligt den statliga nyhetsbyrån Anadolu ska turkiska stridsflygplan bombat ett hundratal mål vid sammanlagt nio flygräder i Kurdistan i går. Turkiet attackerar regelbundet kurdiska städer och mål i bergsregionen i Kurdistan med syftet att fördriva kurder och slå till mot potentiella politiska motståndare inom PKK.

Den styrande AKP-regimen har sedan åratal samarbetat med radikala islamistgrupper som exempelvis Islamska Staten och Al Qaida associerade Al Nusra Fronten. Bedömare menar att Turkiets bombningar av kurdiska grupper sker för att försvaga försvaga dem i deras socialistiska kamp för jämlikhet och demokrati.

Nyhetsbyrån uppger även att åtta turkiska soldater ska ha dött i sammandrabbningar med PKK i Hakkaridistriktet. I juli i fjol bröt AKP-regimen vapenvilan mellan Turkiet och PKK.

Turkiska krigsbrott mot civilbefolkningen

Tidigare i år har Turkisk militär begått krigsbrott genom massakrer på civila kurder. Även då påstod militären och AKP-regimen att målen var så kallade ”PKK-terrorister”.

PKK bedriver inte bara ett framgångsrikt krig mot radikala islamister. Rörelsen grundades som ett svar på det turkfascistiska våld och förtryck som den kurdiska minoriteten tvingas genomlida i de turkockuperade delarna av Kurdistan. PKK är öppna marxister och patrioter som bland annat kämpar för jämlikhet, antikapitalism och för att återföra makten till folket.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se