Kontakta oss

UTRIKES

Småbarn skjuter ihjäl fler människor än islamska terrorister

Publicerat

den

USA| Sannolikheten att dödas av islamistiska terrorister är betydligt mindre än dödas av småbarn i USA. Det skriver den webtidningen Mic från USA som har tagit fasta på reella dödssiffror.

Mic skriver att under årets första fem månader har 23 personer dödats av småbarn i USA. Under samma tidsperiod visar det sig att antalet personer som har blivit dödade av islamistiska terrorister är lika med noll. Uppgifterna bygger bland annat på en artikel i den anrika tidningen Washington Post som har kartlagt dödliga incidenter där småbarn har varit involverade i.

Bara under sista veckan i april inträffade fem kända skjutningar. Den 22 april omkom en 3-åring i Los Angeles efter att ha skjutit sig själv efter att få tag på en pistol. 26 april, en 3-årig pojke i Dallas skjuter sig själv i bröstet med en pistol som han hade hittat i hemmet. 27 april, En bebis skjuter ihjäl sin mamma under en bilfärd. 27 april, en 3-årig pojke i Michigan., Skjuter sig själv i armen med en pistol han hittat i hemmet. Svårt skadad men väntas överleva. Den 29 april, en 3-årig flicka vådaskjuter sig själv i armen efter att ha greppat tag i en pistol i en parkerad bil i Augusta, GA.

Hittills i år har islamistiska terrorister inte dödat en enda person i USA. Trots det utsätts muslimer i USA för en rutinmässig och systematisk diskriminering på grund av starka islamofobiska föreställningar i landet. Mic uppger att det sedan november förra året finns sex dokumenterade fall där kommersiella flygbolag har avlägsnat muslimer från flygningar i USA. Anledningen ska ha varit för att medpassagerare ska ha känt sig hotade. I april i år blev en irakisk flykting avlägsnad av personalen på Southwest Airlines eftersom en kvinna hörde honom tala arabiska på telefon och blev rädd. Några avlägsningar av bebisar har hittills inte förekommit på ett enda flygbolad i USA.

Mic: In 2016, Toddlers Have Shot More People in the US Than Muslim Terrorists Have

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se