Kontakta oss

INRIKES

Ulf nobbade debatt om gängvåld – skulle ha fest istället

Publicerat

den

INRIKES Med anledningen av skottlossningen i Farsta och arrangerade SVT en debatt om gängvåldet. Statsministern valde att inte medverka utan skulle ha en fest i Sagerska palatset istället.

I helgen skedde det en skottlossning i Farsta där två personer avled och två skadades. SVTs Aktuellt bjöd in statsministern till programmet som handlade om gängvåldet men Ulf Kristersson (M) var inte intresserad av att medverka. Kristersson skulle istället ha en champagnefest med kulturministern Parisa Liljestrand (M) på statsministerns bostad Sagerska palatset.

Många har varit kritiska till Kristerssons prioritering. En av dom som är Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin.

– Vi har kris i vårt land, barn skjuter barn med maskingevär, det sprängs i trappuppgångar, människor känner otrygghet på gator och torg. Då prioriterar statsministern att anordna ett mingel på Sagerska palatset istället för att möta svenska folket i Aktuellt, säger Baudin till Aftonbladet.

Ulf fick senare bemöta kritiken i TV4s partiledardebatt där han bekräftar att festen var viktigare.

– Jag förstår inte alls den kritiken. Vi hade en sedan länge planerad middag med mig och kulturministern Parisa Liljestrand, kring frågor som handlade om integration, att få barn att lära sig läsa så de inte kommer efter i skolan. Vi träffade kulturinstitutioner och företrädare från till exempel Rinkeby.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se