Kontakta oss

INRIKES

Uppror inom arbetarrörelsen efter högerpopulistiskt LO-utspel!

Publicerat

den

INRIKES| Efter LO:s söndersågade debattartikel om invandringen och flyktingmottagandet i DN har mängder med människor från den svenska arbetarrörelsen gjort uppror mot LO-ledningen. Anledningen är för att man anser att LO-ledningen splittrar den svenska arbetarklassen.

Flera personer med flyktingbakgrund har reagerat starkt på LO:s debattartikel i DN där förbundet bland annat kräver ”en reglerad invandring” samtidigt som de inte gör någon åtskillnad mellan invandring och flyktingmottagande. Det människor framförallt har protesterat mot är att LO gör skillnad på arbetare och arbetare – vilket i sin tur missgynnar arbetarklassen i sin helhet.

Under dagen har människor gått ut på sociala medier och postat bilder på sig själva tillsammans med hashtagen #jagärarbetarklass. Syftet bakom bilderna är att visa LO-ledningen hur den svenska arbetarklassen ser ut i verkligheten. Bland de som hittills har postat bilder på sig själva återfinns bland annat personliga assistenter, undersköterskor, förskoleassistenter, lärare, byggarbetare och en rad andra arbetare. Nedan följer ett axplock.

Även arbetare som har bott i Sverige sedan generationer har reagerat starkt på LO:s högerpopulistiska utspel. ”Det spelar ingen roll var man kommer från, för lönedumparnas del är vi alla likadana, någon som man ska blåsa på en rättvis lön. LO:s utspel gynnar inga andra än just lönedumparna” säger industriarbetaren Richard Andersson  till Aktuellt Fokus på frågan om varför han protesterar mot LO-ledningen.

abk1abk5

 

abk3abk4

abk6

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se